--> Hielspoor: pijn onder de hiel, hielpijn.

Reacties op deze website over hielspoor

Deze website wordt (helaas) ontzettend vaak geraadpleegd. Honderd unieke bezoekers op een dag is geen uitzondering! Regelmatig krijg ik dan ook een mailtje over deze website van jullie. Het kan een mailtje zijn met tips, maar ook met de blijdschap van herkenning. Want niets is zo vervelend als dat je het gevoel hebt dat je er helemaal alleen voor staat. Een aantal mailtjes heb ik hier onder verzameld.

Reacties van lezers

Hartelijk dank voor jouw overduidelijke webpage. Je kan hier echt veel uithalen in duidelijke taal. Ik wist van hielspoor al iets maar heb via jouw site meer te weten gekomen. Zelf heb ik al meer dan 3 jaar last van hielspoor met peesplaatontsteking. Nee, niets helpt eigenlijk. Het is wel eens een maand of wat bijna weggeweest maar het is nu weer terug in alle hevigheid.
Succes met je webdesign, Christine

Yes! Wat fijn om te zien dat er een website is zoals de jouwe. Ik sukkel al 10 jaar met zeer pijnlijke hielen. Ik ga me meteen aanmelden voor het forum! Thanks!
Groetjes, Sonja

Jeetje wat ben ik blij dat ik deze site heb gevonden en wat een duidelijke informatie, ik ben zelf gister naar het ziekenhuis geweest waar ik kreeg te horen dat ik hielspoor en of peesplaatotsteking heb aan beide voeten. Gadver zeg, en dan krijg je het advies ziektewet en rust zo weinig mogelijk lopen. Ja dat gaat heel moeilijk he als je moeder bent van 2 kinderen en een parttime baan in een winkel. En dan lees ik dat er veel meer mensen zijn die met hetzelfde kampen.
Maar ja we zullen er wel wat mee moeten doen want iedere dag met pijn lopen is ook geen pretje, ik weet niet hoe ik er door kom maar weet wel dat er nu velen met mij zijn die het ook kunnen, dus ik ook!
Grtjes, Jolanda

Geweldig deze site! Een makkelijk overzichtelijke site waar je direct veel tips en ervaringen kan lezen in gewone taal en van lotgenoten.
Ik heb nu enige tijd hielspoor maar ben er pas vorige week door deze site achter gekomen. Sinds mei 2009 regelmatig last van een hinderlijk gevoel in mijn hiel maar dacht telkens dat het van overbelasting was daar ik een verwoede wandelaarster ben. Gaat wel over dacht ik maar ja in het onderwijs loop je veel af en vooral de laatste schoolperiode. Avond4daagse weekendje Parijs veel lopend werk verricht en dan 2 weken naar Kreta om zoveel mogelijk van de omgeving wandelend te ontdekken??????
Je snapt op een gegeven moment kon ik niet meer opstaan van de pijn ook als we ergens hadden zitten eten en ik moest opstaan dan kermde ik het uit van de pijn. Bij thuiskomst wat gaan surfen op het internet en kwam ik deze site tegen alle puzzelstukjes kwamem op hun plek.
Ik heb ERG veel gehad aan alle tips die ik gelezen heb. Ik doe veel oefeningen vooral het oprekken van mijn voetspieren 's morgens voor ik op sta. Ik loop alleen nog op mijn Birkenstock slippers en houd nu het zomervakantie is alleen maar rust met mijn voet. Verder zorg ik ook dat ik de andere strek oefeningen dagelijks doe, slaap met een ronde kussen onder mijn hiel en als ik een stukje ga fietsen dan fiets ik met de hak van mijn voet. Tot nu toe helpt het mij goed en kan ik de dag doorkomen zonder al te veel pijn maar ik mag geen verkeerde beweging maken want dan merk ik het direct.
Ik hoop dat als ik straks weer moet werken ik voor de klas mijn beroep weer kan uitoefenen maar dat is nog even afwachten. Hopelijk ben ik er optijd bij en helpt alles wat ik nu doe. Beterschap voor iedereen!
Anneke

Hallo, eindelijk een gebruiksvriendelijke site! Bedankt... Heb zelf ook last van hielspoor. Ook fysio, zolen, schoenen, spuiten geprobeerd. Nog steeds veel pijn en kan moeilijk lopen.Een wondermiddel zal wel niet bestaan!! Het is een vervelende blessure,lotgenoten begrijpen dat tenminste.
Iedereen veel succes gewenst met welke behandeling dan ook. Hopenlijk gaat het bij mij ook nog eens lukken om er vanaf te komen.
Groetjes van Diane

Hallo Jenny
even een mailtje om te laten weten dat dit een duidelijke site is. Mensen kunnen soms niet goed begrijpen hoeveel pijn je kan hebben aan een hielspoor.
Ook ik heb inmiddels 2,5 jaar last van een hielspoor klachten + vocht links; en rechts irritatie. Van alles geprobeerd (acupunctuur, shockwave, nachtgips en nu uiteindelijk beland in 6 weken gips). Wat een oplossing geeft is voor iedereen verschillend, ik hoop veel mensen op jouw duidelijke site te wijzen. Alle lotgenoten wens ik een goed herstel en begrip in pijnbeleving.
Annemieke

Jenny,
Wat goed deze site. Ik kan een goed overzicht vinden. Ik ben al 3 maanden aan het klungelen. Er zijn er maar weinig die er echt het fijne van weten. Maar met deze info ga ik verder. Eerst maar eens shockwave gaan proberen. Bedankt.
Groet Eefje.

Hallo, ik vond het zeer fijn om te lezen dat ik niet de enige bent die er last van heeft en ik heb ook t idee dat de klachten op dit moment toe nemen bij mij dus ik voel me gesteund dat ik hier niet de enige in ben.
Zeker de opmerking van vermoeidheid doet me goed want ik voel me vaak net een bejaarde met het inlopen, na ff zitten, of bij het opstaan 's morgens en voel me vaak te moe om iets te ondernemen. Bedankt hiervoor. Michelle

Hoi,
ik herken erg veel op je website. Bedankt voor de uitgebreide informatie! Ik hoop dat ik snel van mijn hielspoor af ben.
Rob.

Toen ik  bij de dokter vandaan kwam, had ik nog nooit gehoord van hielspoor. Op deze website heb ik veel meer kunnen lezen en ben wel geschrokken. Toch hoop ik dat ik met de tips er snel van af ben.
Annelies